Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області складе більше 60 мільйонів гривень

У 2012 році фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області складе більше 60 мільйонів гривень

На даний момент на Харківщину вже надійшла частина коштів, передбачених для регіону в рамках фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Про це повідомив сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов.

«На сьогоднішній день підписано паспорт бюджетної програми на 2012 рік та план асигнувань загального фонду бюджета.1млн.800 тисяч гривень вже знаходяться на рахунку управління архітектури та містобудування з 1 червня поточного року. Що стосується надходження коштів, то вони розподілені наступним чином: у липні - 4, 2 млн, у серпні, вересні, жовтні - по 9 мільйонів гривень, в листопаді - 12 мільйонів гривень, в грудні - 15 мільйонів 183 тисячі 404 гривні. Разом загальна сума асигнувань у 2012 році передбачена 60 млн.183 тисячі 404 грн», - повідомив він.

За словами Юрія Фурсова, до участі в програмі заплановано залучити понад 5 тисяч осіб. На сьогоднішній день в банки-учасники Програми надійшло 118 звернень, укладено 4 попередніх договори на іпотечне кредитування на загальну суму 493 тис.грн.

«В профільне міністерство направлено подання щодо 9 об'єктів житлового будівництва, в яких можна придбати житло за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для здешевлення вартості іпотечних кредитів. Уже зараз громадяни можуть придбати 917 квартир у цих будинках», - підкреслив Юрій Фурсов.