Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін вручив нагороди футбольній команді школи №20 – переможцю Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м'яч»

Євген Савін вручив нагороди футбольній команді школи №20 – переможцю Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м'яч»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з футбольною командою Харківської загальноосвітньої школи №20, яка взяла участь у Всеукраїнських змаганнях з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» і стала переможцем у наймолодшій віковій групі (2000 р. народження). Заступник губернатора привітав спортсменів і тренерів з перемогою і передав вітання від голови ХОДА Михайла Добкіна. Він передав юним футболістам м'ячі з автографом губернатора, а голкіперам команди – комплекти воротарської форми. Також тренери команди Євген Назаров і Віталій Сахно були відзначені Подяками голови ХОДА.

Євген Савін повідомив, що УЄФА визнало турнір «Шкіряний м'яч» одним з кращих дитячих футбольних турнірів, і перемога в ньому – великий престиж для команди і висока честь для Харківщини.

«Турнір «Шкіряний м'яч» – один із найсерйозніших футбольних турнірів, він заснований в далекому 1965 році і в цьому році йому виповнюється 47 років. Він приваблював хлопців з усіх куточків Радянського Союзу, і дуже добре, що Україна продовжує проводити ці змагання. У першому етапі бере участь 50 тисяч команд – уявляєте, яка це колосальна кількість дітей? Участь у цьому турнірі дуже престижна, а перемога нашої команди – це грандіозний успіх і слава Харкова та Харківської області», – підкреслив заступник керівника області.

На завершення зустрічі Євген Савін виконав символічний одинадцятиметровий удар у ворота команди, а діти подарували керівництву області м'яч, яким грали під час турніру, зі своїми автографами.

Фінал Всеукраїнських змагань з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» відбувся 3-5 червня 2012 р. в місті Біла Церква (Київська область). Юні футболісти харківської школи №20 виграли в однолітків з міста Кременчука (Полтавська область) – по пенальті був зафіксований рахунок 4:3 на їхню користь.