Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні розпочнеться чемпіонат Європи з футболу

Сьогодні розпочнеться чемпіонат Європи з футболу

Сьогодні о 18:40 у Варшаві (Польща), буде відкрито чемпіонат Європи з футболу. У церемонії відкриття Євро-2012 візьмуть участь Президент України Віктор Янукович і Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. Концепцію церемонії відкриття Євро-2012 розробив Марко Баліч - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії "Flimmaster Events", що займається організацією та проведенням подібних заходів. На церемонії з етюдом Фредеріка Шопена для фортепіано виступить угорський піаніст Адам Дьордь. Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні понад 800 волонтерів, що представлятимуть 63 країни.

Після урочистої церемонії в матчі відкриття турніру зіграють збірні Польщі та Греції (початок - о 19.00). Пізніше у Вроцлаві зіграють збірні Росії та Чехії (21.45).

Перші матчі в Україні заплановано на 9 червня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі відбудуться на стадіоні "Металіст".

Довідка. Чемпіонат Європи з футболу - головне змагання національних збірних, що проходить під егідою УЄФА. Чемпіонат проводиться кожні 4 роки, починаючи з 1960 р. Збірні, що беруть участь у фінальній частині турніру, визначаються через серію кваліфікаційних ігор. Кубок Анрі Делоне, який отримує чемпіон Європи, названо на честь генерального секретаря УЄФА, який був ініціатором і організатором цього турніру.

Збірна України вперше стане учасником фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Право приймати у себе фінал чемпіонату Європи з футболу Україна разом з Польщею виграли на конкурсі УЄФА в 2007 р.

Чинним чемпіоном Європи з футболу зараз є збірна Іспанії, яка також бере участь в Євро-2012.