Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

28 травня стартує оздоровча кампанія у дитячих таборах Харківської області

28 травня стартує оздоровча кампанія у дитячих таборах Харківської області

Протягом оздоровчої кампанії 2012 року в Харківській області буде працювати 852 закладів оздоровлення та відпочинку. З них 38 стаціонарних дитячих таборів (34 заміських та 4 санаторних), 792 табори з денним перебуванням, 15 установ роботи і відпочинку, 7 наметових містечок. Про це сьогодні в ході засідання Комісії з надзвичайних ситуацій повідомив начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

«У зв'язку з проведенням Євро-2012 в Харкові відпочинок дітей вже розпочався з 20 травня - 260 дітей виїхали в Херсонську область. З 28 травня в повному обсязі стартує оздоровча кампанія у дитячих здравницях Харківської області. Всього на оздоровчі зміни в умовах стаціонарних установ планується прийняти близько 17 тисяч дітей, це на 7% більше показника минулого року. В цілому оздоровленням та відпочинком в 2012 році планується охопити 186 тисяч дітей (88%). Середня вартість путівки в дитячий оздоровчий табір Харківської області складає близько 115 гривень на добу або 2400 гривень за 21 день», - повідомив він.

За словами Дмитра Перепелиці, в поточному році ряд оздоровчих установ області з метою зниження вартості путівок отримали податкові пільги. Зокрема, 20 таборів звільнені від сплати земельного податку, в 6 населених пунктах області ухвалено рішення про звільнення оздоровчих таборів від сплати місцевих податків, оплати послуг ЖКГ.