Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод ім. Шевченко необхідно реструктуризувати

Завод ім. Шевченко необхідно реструктуризувати

ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» потребує суттєвої реорганізації та оптимізації. Це зазначив сьогодні під час брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Він підкреслив, що в даний час на заводі велика кількість невикористаного обладнання та незадіяних приміщень. «За часів Радянського Союзу на цьому підприємстві працювало 20 тисяч осіб, які виконували оборонні замовлення для країн Варшавського договору. Сьогодні такої необхідності немає. Потрібна менша кількість нерухомості, менший верстатний парк, змінилися вимоги до продуктивності праці. Ці питання слід якимось чином вирішити: якусь частину невикористаного майна продати, виробничий процес реорганізувати», – заявив Андрій Моченков.

За його словами, на даний момент в ході санації вже розпродано майна на 11 млн. грн., але залишається борг по заробітній платі в розмірі 30 млн. грн. і є заборгованість перед кредиторами.

На думку заступника губернатора, оптимальним виходом стало б підписання мирової угоди, і необхідно рекомендувати кредиторам такий шлях вирішення проблеми.