Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

5 квітня відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

5 квітня відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

5 квітня о 13.00 в Малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, цей захід має велике значення для розвитку культури Харківської області. «Перші Дельфійські ігри отримали позитивний резонанс, і цього року ми вирішили, що ми будемо їх проводити системно. Тим більше, що після Києва Харківщина - це єдина область, де проводяться подібного роду захід, і є багато бажаючих з інших регіонів взяти участь в ньому. Тому підготовка до нових Дельфійських ігор почалася вже в кінці жовтня 2011 року», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Як повідомила в свою чергу директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх установ Тамара Самоварова, в других Дельфійських іграх візьмуть участь близько 420 дітей від 11 до 16 років, з яких 350 будуть представляти Харківську область, а решта презентують Сумську, Луганську і Полтавську області. У попередньому відбірковому турі взяли участь понад 700 дітей тільки з Харківської області.

«У нас в області багато дітей, які займаються в школах естетичного виховання, дуже багато різних напрямків. Минулого року ми намагалися охопити всі сфери, але це виявилося досить складно, тому ми вирішили, що надалі у нас Дельфійські ігри будуть проходити за певними напрямами, щоб якомога більше дітей могли взяти участь. В цьому році наші Дельфійські ігри присвячені народній творчості. Тобто, учасники - це діти, які грають на народних інструментах - баяні, акордеоні, домрі, балалайці, цимбалах, сопілці, гітарі, бандурі. Крім цього у нас змагаються хореографи, які танцюють народні танці, художники, які працюють у цьому напрямку, а також читці, які звернулися до творчості українських письменників та поетів», - розповіла Тамара Самоварова.