Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останній тиждень березня рівень розрахунків Харківської області за газ збільшився на 13%

За останній тиждень березня рівень розрахунків Харківської області за газ збільшився на 13%

На Харківщині ведеться активна робота по виплаті боргів за спожитий газ. Як повідомив під час програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота вже дає позитивні результати. «Сьогодні проводиться системна робота з ліквідації заборгованості за газ підприємств усіх форм власності. На сьогоднішній момент ця робота дає свій результат - за минулий тиждень рівень розрахунків піднявся більше ніж на 13%, і сьогодні розрахунки Харківської області відповідають середньому рівню по Україні. Відстають місцеві бюджети, це пов'язано в першу чергу з тим, що на першому місці за значимістю стоїть виплата заробітної плати, але в міру надходження коштів до місцевих бюджетів і на цьому рівні буде проведена відповідна оплата», - заявив глава області.

За його словами, також вирішуються проблеми з оплатою електроенергії, спожитої харківськими підприємствами водопостачання та водовідведення.

«Я буду зустрічатися з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, і одне з питань, які я буду піднімати в рамках робочої зустрічі, - це пошук варіанту, який дозволить нам без істотного підняття тарифу дати можливість харківським комунальним підприємствам розраховуватися в повному обсязі за спожиту електричну енергію», - повідомив Михайло Добкін.

Теги