Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки реконструкції систем опалення мешканці м. Змієва економлять на послугах теплопостачання 12,5%

Завдяки реконструкції систем опалення мешканці м. Змієва економлять на послугах теплопостачання 12,5%

«Даний семінар проводиться на базі Змієва не випадково. Тому що тут вперше вдалося реалізувати на території Харківської області 2 пілотних проекти, які дали серйозний економічний ефект не тільки для місцевих бюджетів, а й для населення. Встановивши абсолютно нове обладнання двох котелень, ми пішли не шляхом підвищення, а зниження тарифів», - сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, відкриваючи науково-практичний семінар «Підвищення ефективності систем теплопостачання».

Як повідомив голова Зміївської районної державної адміністрації Євген Мураєв, завдяки модернізації систем теплопостачання, вдалося заощадити 12,5%.

«У 2010 році ми прийняли програму енергозбереження, внесли її до складу програми соціально-економічного розвитку області. Після чого державний бюджет виділив кошти на пілотні проекти з реконструкції систем теплопостачання. Ми інвестували ці кошти і в результаті отримали економію по енергоносіям - 30%. Тому помітний відповідний соціальний ефект. На сьогоднішній день кожен мешканець міста Змієва економить близько 12,5% на теплопостачанні», - зазначив Євген Мураєв.

За його словами, тепер в рік житель однокімнатної квартири заощаджує 250 грн., двокімнатної - 430 грн., трикімнатної - 540 грн.