Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони Харківщини відсвяткували Масляну

Райони Харківщини відсвяткували Масляну

26 лютого Чугуївський, Первомайський та Близнюківський райони Харківщини відзначили Масляну. Для гостей були проведені конкурси, ігри, спортивні змагання, вікторини, театральні дійства і багато іншого. На центральній площі селища Малинівка Чугуївського району відбулося народне гуляння, де були коробейники, скоморохи, цигани з ведмедем, дівчата з кроковим колесом, Зима та Весна. Розпочалося свято з конкурсу «Караоке на майдані», а далі розгорнулося театралізоване дійство з двох частин: спочатку Зима демонструвала, що вона ще в силі й не збирається йти геть, але після гучного зазивання Весни та здійснення обрядів їй довелося поступитися.

На Масляну гості Малинівки їли гарячі млинці, брали участь у вікторинах і найспритніші лазили на височенного стовпа, аби довести свою майстерність і здобути цінний подарунок. На цьому заході виступив один з найкращих в районі народний колектив «Малинова криниця», під управлінням керівника Малинівського будинку культури Ольги Янкової. 

У селищі Близнюки представили 20 наметів сільські ради району, які змагалися у мистецтві приготування атрибутів Масляної: млинців та вареників. Крім млинців, вареників, пиріжків і польової каші, на святі були організовані спортивні змагання: всі бажаючі могли позмагатися в перетягуванні каната, підніманні гирі та ін. Також відбулися виступи фольклорних колективів та було організовано катання на санях з трійкою коней.

У селі Грушеве Первомайського району біля 15 селищних рад змагалися у випіканні вареників і млинців, запекли порося на вертелі та слухали виступи фольклорних колективів.

Свято Масляної завершилося спаленням опудал Зими. На Чугуївщині цього року опудало було заввишки 10 метрів.

Теги