Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові нагородили переможців обласного етапу мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та конкурсу з української мови імені Петра Яцика

У Харкові нагородили переможців обласного етапу мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та конкурсу з української мови імені Петра Яцика

20 лютого у Харкові відбулося нагородження переможців обласного етапу II Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У церемонії нагородження взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, а також представник Ліги меценатів України, заступник голови Харківського обласного відділення українського фонду культури Віктор Бойко. «Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Марковича Добкіна та від себе особисто вітаю переможців обласного етапу ІІ Міжнародного літературно-мовного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і бажаю вам творчих успіхів. Ми пишаємося тим, що такі молоді таланти будуть представляти Харківську область на всеукраїнському рівні», - з такими словами Євген Савін звернувся до юних талантів.

Довідка. Указом Президента України від 30 вересня 2010 року був заснований Міжнародний літературно-мовної конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Торік учні Харківщини гідно виступили на заключному етапі конкурсу, завоювавши двадцять одну нагороду. Відкриття II Міжнародного літературно-мовного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбулося саме на Харківщині 9 листопада 2011 року - в День української писемності та мови.

Міжнародний конкурс з української мови заснований з ініціативи українського мецената з Канади Петра Яцика. Конкурс проводиться вже 12 років поспіль за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Ліги українських меценатів і охоплює мільйони дітей і юнацтва в Україні та 23 країнах світу. Щорічно учні Харківської області стають переможцями загальнонаціонального етапу. У 2011/2012 навчальному році в обласному етапі конкурсу взяв участь 101 учень 3-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області. Переможцями стали 27 школярів.