Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В цілому, господарства області виконали в минулому році завдання з вирощення картоплі та овочів

В цілому, господарства області виконали в минулому році завдання з вирощення картоплі та овочів

По всім категоріям господарств Харківщини вирощено 971,2 тис.тон картоплі (116%) і 652,5 тис.тон овочів (196 %). Забезпечили прогнозоване виробництво 18 районів області. При рівних погодно-кліматичних умовах не забезпечено виробництво картоплі в Близнюківському, Коломацькому, Краснокутському, Лозівському, Чугуївському, Ізюмському районах. Виробництво овочів забезпечили всі райони, окрім Ізюмського (49%). Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Василь Ярошенко.

«Також в Харківській області на площі 156 гектарів було вирощено 45,5 тис. тон. овочей закритого ґрунту. Виробництво свіжої овочевої продукції організовано в Чугуївському, Зміївському, Красноградському, Ізюмському і Харківському районах. Вид цієї діяльності в найближчі роки буде поширений на всі райони області.
Поряд з позитивними зрушеннями виробництва овочів і картоплі в більшості районів області, деякі з них не витримали в 2011 році рекомендовані площі посіву. Також більша половина районів області не виконала доручення голови облдержадміністрації щодо збільшення площ поливу овочів і картоплі»,- підкреслив Василь Ярошенко.