Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створюються всі необхідні умови для розвитку підприємництва

У Харківській області створюються всі необхідні умови для розвитку підприємництва

Як наголосила сьогодні під час прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, у Харківській області реалізуються всі необхідні заходи для поліпшення бізнес-клімату в регіоні. «В області проведена значна робота для поліпшення ситуації у сфері підприємницької діяльності. Обласна адміністрація і міська влада, на виконання доручень Президента України, вважають за необхідне не просто полегшити життя бізнесу, а зробити все, щоб кількість суб'єктів підприємницької діяльності суттєво збільшилася», - підкреслила вона.

За словами Наталії Цимбалюк, максимально ефективну роботу демонструють дозвільні центри, які працюють у всіх містах і районах області. На даний момент в області діє 34 дозвільних центри, з яких 27 працюють в районах області, а 7 - в містах обласного значення.

«У січні 2012 року в дозвільні центри області звернулося майже 12 тисяч суб'єктів господарської діяльності, і це на 94,5% більше, ніж у січні 2011 року. Кількість виданих документів дозвільного характеру в січні 2012 року склала майже 6 тисяч одиниць, і це майже на 99% більше, ніж у січні попереднього року. Питома вага кількості звернень суб'єктів господарської діяльності в єдиний дозвільний центр міста Харкова в загальній кількості звернень по Харківській області в січні склала 56,3%, виданих документів дозвільного характеру - 26,7%, а наданих консультацій - 75%», - повідомила Наталія Цимбалюк .