Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома вручив почесні нагороди ХОДА воїнам-інтернаціоналістам

Василь Хома вручив почесні нагороди ХОДА воїнам-інтернаціоналістам

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Василь Хома та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Сьогодні для нас усіх великий день. День, коли всі ми зустрічаємося, згадуємо свою службу в армії. Хто служив в Афганістані, хто виконував свій інтернаціональний обов'язок в інших гарячих точках, не має значення. Найголовніше, що ми були солдатами Батьківщини, які беззаперечно виконали наказ. Коли ми потрапили на військову службу, то ніхто не хникав, не стогнав, а тягнув «лямку» солдата з гідністю. Найголовніше, щоб ми пам'ятали тих хлопців, які не повернулися з війни, честь їм і слава. Хотілося б висловити подяку матерям хлопців, які загинули і померли після війни. Я хочу всім побажати міцного здоров'я, успіхів і сказати – у влади є зобов'язання думати про солдатів, які пройшли афганську війну. Може не все у нас виходить, але багато чого все-таки зроблено», - сказав Василь Хома.

«Я думаю, що все-рівно 15 лютого – це свято. Бо для багатьох хлопців в цей день закінчилась війна, яка була на чужій території, в чужій державі. Треба низько вклонитися всім, хто був там, і багатьом з вас за те, що вони чесно виконували обов’язок солдата», - додала Людмила Давидова.

Голова Харківського обласного союзу ветеранів Афганістану Володимир Рижков подякував за допомогу, яку надає обласна влада воїнам-афганцям.

«Незалежно ні від чого ми залишаємося тим братством, яке сумлінно виконувало свій обов'язок. Для кожного він був святий, кожен прийняв присягу на вірність Батьківщині, тому за першим покликом ми висунулися на захист південних рубежів нашої Батьківщини. Сьогодні на всій території великої держави, яка називалася Радянський Союз, обов'язково зберуться разом ті, хто воював в 24 країнах світу, та виконував свій військовий та інтернаціональний обов'язок. Бажаю всім міцності духу, щастя, здоров'я!», - зазначив Володимир Рижков, звертаючись до присутніх.

Після вітання відбулася урочиста церемонія нагороджень почесних грамот та подяк від обласної державної адміністрації та обласної ради. Окрім цього, голова Пісочинської селищної організації ветеранів Афганістану Олег Новіков був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеню.