Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З метою забезпечення безпечного руху та пасажирських перевезень в області ретельно перевіряється стан громадського транспорту

З метою забезпечення безпечного руху та пасажирських перевезень в області ретельно перевіряється стан громадського транспорту

Як повідомив перший заступник голови ХОДА – начальник обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення на період сильних морозів Валентин Дулуб, у період сильних морозів працівниками територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Харківській області перевіряється рухомий склад. При виявленні порушення автотранспортного законодавства складаються акти та до порушників застосовуються фінансові санкції.

«Для сприяння проведенню роботи щодо підвищення безпеки руху та пасажирських перевезень з метою забезпечення роботи на постійних автобусних маршрутах тільки тих дорожніх транспортних засобів, що відповідають вимогам з безпеки експлуатації, у всіх районах області визначені спеціалізовані підприємства, за якими закріплено перевізників всіх форм власності. Додатково з водіями проведено інструктажі з питань безпеки руху з урахуванням наявності аварійно-небезпечних ділянок на дорогах, погодно-дорожніх умов, особливостей руху на маршруті», - зазначив Валентин Дулуб.

Крім цього, для забезпечення безпеки дорожнього руху, покращення технічного рівня автомобільних доріг, оперативного приведення у належний стан автобусної маршрутної мережі та підготовки до роботи в зимових умовах Державним підприємством “Харківавтотранссервіс” разом із причетними автоперевізниками, управліннями і службами постійно проводяться комісійні обстеження дорожніх умов на приміських та міжміських автобусних маршрутах області. На цей час ситуація керована і стабільна. Проводиться постійний моніторинг стану справ, в тому числі за інформацією ПАТ “Харківське підприємство автобусних станцій”. Рух здійснюється практично без збоїв.