Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина нарощує зовнішньоторговельний оборот з Республікою Білорусь

Харківщина нарощує зовнішньоторговельний оборот з Республікою Білорусь

6 лютого заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з першим секретарем Посольства Республіки Білорусь в Україні Володимиром Неронським. В ході зустрічі Юрій Сапронов і Володимир Неронський обговорили питання соціально-економічної ситуації на Харківщині, стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Республіки Білорусь, розвиток спільних білорусько-українських підприємств у регіоні, стан товаропровідної мережі білоруських підприємств в Харківській області.

Віце-губернатор відзначив, що Харківщина та регіони Білорусі співпрацюють вже давно, зокрема, договір про дружбу і співробітництво між Мінської та Харківською областями було підписано ще в 1996 році.

«Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Республікою Білорусь за 2011 рік порівняно з 2010 роком збільшився на 8,3% і склав майже 149 млн. дол. США. Це є підтвердженням того, що між нашим регіоном та регіонами Республіки Білорусь встановлено добросусідські відносини», - сказав Юрій Сапронов.