Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся круглий стіл на тему «Модернізація комунальної теплоенергетики Харківської області»

Відбувся круглий стіл на тему «Модернізація комунальної теплоенергетики Харківської області»

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА разом з Міжгалузевою регіональною корпорацією «Теплоенергія» було проведено засідання круглого столу на тему: «Модернізація комунальної теплоенергетики Харківської області». У заході взяли участь члени робочої групи "Регіональний економічний розвиток" Харківського регіонального Комітету економічних реформ, керівництво Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури та інших структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, керівники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, теплопостачальних підприємств, підприємств паливно-енергетичного комплексу, представники виробників енергозберігаючого обладнання для теплового господарства, науковці Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Як відзначив у своєму вступному слові начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Роман Грива, планування та проведення ефективних заходів з модернізації систем теплопостачання населених пунктів області неможливо як без розроблення оптимізованих схем теплопостачання, так само і без проведення енергоаудиту теплопостачальних підприємств.

Порядок розроблення та затвердження оптимізованих схем теплопостачання населених пунктів було продемонстровано фахівцями МРК "Теплоенергія" на прикладі оптимізованої схеми теплопостачання м. Чугуєва. Крім того, учасників засідання було проінформовано про порядок проведення енергетичного аудиту на підприємствах теплоенергетики. 

В ході обговорення учасниками круглого столу були розглянуті енергоефективні технології, що можуть застосовуватися у комунальній теплоенергетиці, та варіанти переведення діючих котелень на альтернативні види палива (встановлення твердопаливних котлів, що працюють на брикетах, пелетах та т.ін.).