Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформаційно-туристичні пункти в Харківському аеропорту і на Південному вокзалі користуються попитом в українських та іноземних туристів

Інформаційно-туристичні пункти в Харківському аеропорту і на Південному вокзалі користуються попитом в українських та іноземних туристів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, робота туристичних пунктів в Харківському аеропорту і на Південному вокзалі вже дає свій результат. Зокрема, відзначається попит на їхні послуги серед туристів. «Тільки на Південному вокзалі до нас звернулося близько 6 тисяч людей за інформацією. 4 тисячі - це гості з інших регіонів України, близько 600-700 - це гості з СНД, а решта - це представники Європи. Це говорить про те, що ці пункти затребувані, і наше завдання нагадувати людям, що ця послуга є, що це працює», - підкреслив заступник керівника області.

Також він відзначив, що в рамках підготовки до Євро-2012 випускається друкована інформація для туристів, яка покликана популяризувати Харківщину за кордоном.

«Ми не чекаємо миттєвого результату від цього. Футбольні туристи - це контингент специфічний, але навіть якщо вони відвезуть наші буклети, нашу атрибутику до себе додому, то ми сподіваємося, що це спрацює, і вони приїдуть сюди на більш спокійному сімейному рівні і відвідають наші туристичні маршрути», - зазначив Євген Савін.

У той же час він підкреслив, що на даний момент основне завдання - це заохотити мешканців Харківської області до поїздок по території регіону. Зокрема, в тому числі і з цією метою особлива увага приділяється зеленому туризму, а також проводиться навчання професійних екскурсоводів.