Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На початок року рівень розрахунків споживачів Харківської області за природний газ становить 46%

На початок року рівень розрахунків споживачів Харківської області за природний газ становить 46%

На сьогоднішній день рівень розрахунків споживачів Харківської області за природний газ становить 46%. Про це поінформував сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Для порівняння він повідомив, що в січні минулого року ця цифра становила 37%. «Здавалося б, 46% – відсоток невисокий, але ми зараз набираємо обертів. Ви знаєте, рік тільки почався, коштів у бюджетах поки немає, тому у підприємств та установ, що фінансуються з державного бюджету, є деякі затримки з фінансуванням. Я думаю, що в лютому – березні ситуація докорінно зміниться, і рівень розрахунків збільшиться», – заявив перший заступник глави ХОДА.

За його словами, в даний час найбільшу заборгованість мають Харківські теплові мережі – 273 млн. грн., їх рівень розрахунків становить 48,7%, ДРІТ має 30 млн. грн. заборгованості, Котельні лікарняного комплексу – 9,4 млн. грн. при рівні розрахунків – 31%, Ізюмське підприємство теплових мереж – 8,8 млн. грн., Теплові мережі Лозівської міськради – 11,5 млн. грн.

Також Валентин Дулуб повідомив, що в цілому рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ в 2011 р. становив 67%, заборгованість за 2011 р. – 590,4 млн. грн.

Він зазначив, що за 17 днів січня підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на суму 131,6 млн. грн, сплачено – 22,2 млн. грн., або 16,9% від споживання. Також, в січні очікується проведення взаєморозрахунків по пільгах та субсидіях на суму 29,2 млн. грн., і будуть визначені підсумки роботи виконавчої служби, таким чином до лютого підсумок буде іншим.

Теги