Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 січня підвищені соціальні гарантії в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами

З 1 січня підвищені соціальні гарантії в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами

Як зазначила сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, з метою подальшого підвищення ефективності Програми житлових субсидій у 2011 році ухвалено ряд урядових рішень, останнє з яких набуло чинності з 1 січня 2012 року та направлено на підвищення соціальних гарантій в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами.

З 1 січня 2012 року у разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І чи ІІ групи і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму (1017 грн. станом на січень 2012 року), сплачують за житлово-комунальні послуги 10% середньомісячного сукупного доходу (раніше такі сім’ї сплачували 10%, якщо дохід на одну особу не перевищував 50 відсотків прожиткового мінімуму – 476,50 грн. станом на грудень 2011 року).

Всім сім’ям, які підпадають під зазначену категорію та отримують субсидію, з 1 січня 2012 року автоматично без додаткових звернень проведено перерахунок розміру субсидій.

Крім того, врегульовано питання обчислення доходу від підприємницької діяльності. Відтепер дохід осіб - підприємців визначається або на підставі даних державних податкових інспекцій (довідка про доходи за два квартали, що передують місяцю звернення за допомогою (субсидією), або на підставі даних Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть підприємці за встановленою формою (при цьому розмір середньомісячного доходу обчислюється виходячи з чистого доходу за попередні шість місяців, поділеного на 6).