Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Акімова оглянула Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги

Ірина Акімова оглянула Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова відвідала Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова». Її супроводжували голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін,  Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Перший заступник Глави Адміністрації Президента оглянула приміщення та облаштування центральної зали, де встановлений екран автоматичного візуального контролю в форматі реального часу викликів та руху бригад швидкої допомоги, і працюють 18 диспетчерських автоматизованих робочих місць операторів зв’язку.

У Харкові працює 90 машин швидкої невідкладної допомоги, кожна з яких оснащена GPS-навігацією, що дає змогу слідкувати за роботою лікарів в режимі реального часу. Також карета швидкої допомоги оснащена кардіографом. У разі спірних ситуацій лікарі швидкої можуть одразу передати цю кардіограму до стаціонару, де її розглянуть спеціалісти і вирішать яким чином допомогти людині.

Впровадження автоматизованої системи допомогло оптимально розподілити райони обслуговування підстанцій швидкої медичної допомоги міста Харкова, значно скоротити час на обробку виклику та передачу його на виконання бригаді без диспетчера підстанції з підтвердженням доставки.

Завдяки автоматизованій системі роботи швидкої допомоги швидкість прибуття за викликом по місту Харкову складає до 10 хвилин, більше 80% викликів по області обслуговується протягом 20 хвилин. Такий показник – один із найкращих у Європі, зокрема, 20 хвилин становить швидкість прибуття швидкої допомоги у Берліні.