Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося перше за останні 20 років засідання Національної академії медичних наук України

У Харкові відбулося перше за останні 20 років засідання Національної академії медичних наук України

Сьогодні в Харкові відбулося засідання Національної академії медичних наук України, яке вперше за роки незалежності України було проведено за межами столиці. Як відзначив в ході прес-конференції за підсумками засідання президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, Харків в якості приймаючого міста було вибрано не випадково. 

«Це перше виїзне засідання президіуму. Харків ми вибрали тому, що це місто з усіма його суттєвими напрацюваннями за всю історію - це потужний науковий центр. Тут знаходиться 9 наших інститутів, які по праву вважаються одними з кращих в Академії», - підкреслив Андрій Сердюк. 

За його словами, президія НАМН в нинішньому складі функціонує 10 місяців і свою роботу почала з впровадження демократичних принципів діяльності академії. Зокрема, впроваджено демократичні вибори керівників інститутів. Так, за два дні було заслухано доповіді п'яти директорів інститутів - Інституту загальної та невідкладної хірургії, Інституту терапії ім.Л.Малої, Інституту ендокринної патології, Інституту патології хребта та суглобів, а також Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків. Вже сьогодні в в Інституті патології хребта керівником обрали Миколу Коржа, в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків - Миколу Коренєва. Найближчим часом відбудуться вибори і в інших інститутах, після чого директорів затвердять на наукових радах академії.