Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України покликана посилити діалог між аграріями і державою

Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України покликана посилити діалог між аграріями і державою

Як наголосив сьогодні в ході презентації Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України» голова ХОДА Михайло Добкін, робота Федерації органічно впишеться в загальну схему діяльності обласного керівництва, що базується на гласності та побудові діалогу між суспільством і владою.

«Широкий діалог з громадськістю є одним з основоположних принципів у роботі Харківської обласної державної адміністрації. Тому ідею створення Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України, а також Харківської обласної організації цього об'єднання ми підтримуємо беззастережно», - підкреслив голова області.

За його словами, на даний момент в числі першочергових завдань в області значиться відновлення і подальший динамічний розвиток кластера з виробництва, переробки сільськогосподарської продукції та випуску продуктів харчування. Це надзвичайно важливо для розвитку всієї економіки області, оскільки в агропромисловому комплексі Харківщини зараз трудиться понад 60 тисяч штатних працівників, а це кожен десятий, зайнятий у галузях економіки області. У сфері АПК виробляється до 15% всієї валової доданої вартості області.

«Швидко та ефективно вирішити завдання по створенню та розвитку кластеру можливо тільки при наявності відкритого діалогу, взаєморозуміння та узгоджених зусиль усіх зацікавлених сторін - від трудових колективів сільськогосподарських і виробничих підприємств до роботодавців і державних органів управління всіх рівнів. Наявність у цьому ланцюзі Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України активізує діалог між аграріями і державою і буде сприяти більш ефективному вирішенню завдань», - підкреслив Михайло Добкін.