Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше серед стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань переможець Міжнародної олімпіади з астрономії

Вперше серед стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань переможець Міжнародної олімпіади з астрономії

Фонд підтримки молодих дарувань був створений в 1994 році за ініціативою колишнього мера Харкова і колишнього губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова. За ці роки в відбіркових турах взяли участь понад 1000 обдарованих дітей та 540 стали стипендіатами. З 2007 року Президентом Фонду є голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За словами виконавчого директора Фонду Інни Клименко, практично всі діти, які по декілька разів ставали стипендіатами в галузі точних та природничих наук, вже мають наукові ступені.

Цього року на конкурс було подано 101 заяву, і у кожній з п'яти номінацій було обрано по 6 стипендіатів. Також будуть вручені дві стипендії пам'яті Євгена Кушнарьова. Сумма стипендій складає від 300 у.о. для наймолодших учасників до 700 у.о. для аспірантів.

«Особливість цього року в тому, що у нас вперше стипендіатами стали шість переможців Міжнародних конкурсів з математики, фізики, біології та астрономії. Вперше за багато років бронзову медаль Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії отримав харків'янин. Це учень 11 класу гімназії № 45 Всеволод Гулін», – підкреслила Інна Клименко.

Вшанування стипендіатів відбудеться 20 грудня у великому залі ХАТОБу. У концертній програмі візьмуть участь як колишні стипендіати, так і відомі музиканти з Москви.