Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підстанція «Дергачі» - одна з найсучасніших в Україні

Підстанція «Дергачі» - одна з найсучасніших в Україні

Виступаючи на церемонії урочистого введення в експлуатацію підстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі», заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав керівництво та працівників АК «Харківобленерго», розробників, підрядників і жителів регіону з такою знаменною подією в житті Харкова і Харківської області. «Станція побудована на найсучасніших технологіях, із застосуванням найсучасніших матеріалів. На сьогоднішній день можна сказати, що це одна з найсучасніших станцій в Україні», - зазначив у своєму виступі Валентин Дулуб.

Як повідомив голова правління АТ «Харківобленерго» Сергій Кирик, будівництво станції було завершено протягом 8 місяців замість планових 24. За його словами, підстанція «Дергачі» з'єднує лінії ТЕЦ-5 та підстанції «Перемога», що дозволяє задіяти ще одну лінію, яка буде передавати великі потужності до Харкова. За рахунок цього були розвантажені лінії, які живили ряд підстанцій, зокрема Холодногірську та «Павлівську».

«Ця підстанція має колосальне значення для Харкова, тому що на сьогоднішній день можна забезпечити споживачам додатково 140 МВт електроенергії. Враховуючи, що максимальне споживання м. Харкова складає 900 МВт, то 140 МВт – це дуже серйозна величина, яка дозволить місту розвиватися і розвиватися», - зазначив Кирик.

Валентин Дулуб також підкреслив, що запуск підстанції «Дергачі» вирішує безліч соціально важливих завдань.

«Завдяки введенню в експлуатацію цієї останньої з числа всіх запланованих підстанцій ми вирішили питання енергозабезпечення ряду об'єктів: стадіону «Металіст», промислових об'єктів, об'єктів соціально-культурного значення, а також забезпечили електроживлення Дергачівського району та м. Дергачі. На найближчі 10-15 років буде повністю забезпечений енергією центр м. Харкова та частина Харківської області», - заявив він.