Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технополіс «П'ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього»

Технополіс «П'ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього»

2 листопада на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича проект «Технополіс П'ятихатки» визначено складовою національного проекту «Місто майбутнього». Відповідальною особою з цього питання від Державного агентства з інвестицій та управління проектами України призначено директора Департаменту національних та інвестиційних проектів Юрія Гусєва.

Довідка:
Технополіс «П’ятихатки» створюється на базі агломерації, яка об’єднує розташований на півночі м. Харкова район П’ятихатки, села Родичі і Черкаська Лозова Дергачівського району Харківської області. Дана група об’єднаних в просторі поселень одночасно володіє розвиненими виробничими, культурними, рекреаційними зв’язками. Основним видом діяльності працездатного населення є науково-технічна діяльність завдяки тому, що у П’ятихатках знаходиться найбільший в Україні центр ядерної фізики і фізики твердого тіла – Національний науковий центр «Харківський фізіко-технічний інститут». Чисельність населення агломерації складає більше 22 тис. осіб, територія понад 600 га, зручне транспортне сполучення: через територію агломерації проходить харківська окружна дорога і автомагістраль Харків-Москва.

Діяльність технополісу «П’ятихатки» буде сконцентрована на наступних пріоритетних напрямках: «Ядерні технології в енергетиці та охороні здоров’я», «Енергозбереження та нові технології виробництва енергії», «Нові технології агропромислового комплексу», «Авіація, верстатобудування, інноваційна мехатроніка», «Біотехнології, біомедицина і фармація», «Нові технології і наноматеріали», «Інформаційно-комунікаційні технології», «Приладобудування».