Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці працює регіональний тренінговий центр

У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці працює регіональний тренінговий центр

«Просто дати комп’ютер в якусь сільську бібліотеку району замало. Потрібно, щоб бібліотекар, який працює в цьому населеному пункті, міг користуватися комп’ютером. Ще й навчити користуватись ним відвідувачів бібліотеки. Адже є такі відвідувачі, які прийшовши до бібліотеки, вперше зіткнуться з комп’ютером, бо до цього вони не мали можливості працювати на комп’ютері», - зауважила директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко.

За підсумками першого року роботи регіонального тренінгового центру: проведено 27 тренінгів, їх відвідало 299 слухачів. За словами Наталії Шостко, серед них було тільки чотири обов’язкових тренінги, які необхідно було провести для бібліотек-переможців I етапу конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету». Це бібліотеки з Чугуєва та Куп’янська. Всі інші тренінги були спрямовані на підвищення фахового рівня бібліотечних працівників інших бібліотек області.

Також Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою реалізується проект «Відкрий для себе інтернет», який орієнтований на людей похилого віку.