Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області необхідно провести широку дискусію з приводу діяльності театрів

В області необхідно провести широку дискусію з приводу діяльності театрів

«Нам необхідно провести широку дискусію всередині нашого регіону про необхідність такої кількості театрів, про репертуар, який сьогодні вони пропонують, про затребуваність, вміння створити продукт, який буде придбано глядачем», - заявив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, є дуже багато хороших прикладів в країнах, де театр затребуваний, де він є національною гордістю і способом залучення туристів. Зокрема, в цих країнах для зменшення витрат об'єднують оперні театри з філармоніями.

«У мене немає готового рецепту. Я не хочу нікого закривати. Нам потрібно розпочати цю розмову: чесно, без спроб представити бажане за дійсне, без корпоративних інтересів. Це повинна бути дискусія фахівців, яка у результаті приведе до якогось рішення, яке буде ухвалювати або обласна рада, або Міністерство культури. Ми цю дискусію обов'язково розпочнемо. Ми не можемо дуже часто захоплюватися тим, чого насправді у нас давно вже немає», - підкреслив Михайло Добкін.