Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розпочалася реалізація соціального проекту «Допомога дітям-інвалідам та сиротам з уродженими аномаліями зубощелепної системи»

В області розпочалася реалізація соціального проекту «Допомога дітям-інвалідам та сиротам з уродженими аномаліями зубощелепної системи»

Сьогодні в Університетському стоматологічному центрі Харківського національного медичного університету відбулася презентація соціальної програми «Допомога дітям-інвалідам та сиротам з уродженими аномаліями зубощелепної системи». Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, це черговий соціальний проект, який став можливим завдяки узгодженим діям обласної та міської влади, медичного університету та приватних осіб. «Соціальна складова сьогодні є беззаперечним атрибутом будь-якої комерційної справи. Мені дуже приємно, що голова благодійного фонду «За здоров’я та культуру нації» Мирослава Драгомирецька одним з перших міст для презентації свого проекту обрала саме Харків», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, питання дітей-сиріт та дітей-інвалідів, виконання Конвенції ООН із захисту прав дитини зараз набуває все більшої уваги як з боку Президента України, так і з боку громадськості. «В області цим питанням приділяється дуже багато уваги. Цей проект – ще один крок, який спрямований на покращення медичного обслуговування дітей цих категорій», - підкреслив Ігор Шурма.

Заступник голови ХОДА також повідомив, що найближчим часом буде підписаний договір соціального партнерства між обласною та міської владою, благодійним фондом «За здоров’я та культуру нації» та Харківським національним медичним університетом.

«Діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, діти, які виховуються в притулках або прийомних сім’ях, не завжди мають можливість бути оглянутими стоматологами та отримати допомогу високого рівня. Завдяки цьому проекту у цих дітей з’явиться така можливість. Перший крок – передача вітратних матеріалів для лікування 5 дітей. Сьогодні, напевне, ніхто чітко не може сказати, яка кількість дітей-сиріт, дітей-інвалідів та дітей, позбавлених батьківського піклування, потребують такої допомоги. Тому обласні та міські стоматологи отримають завдання створити реєстр цих дітей. Ця акція не буде разовою, і стане продовженням системної роботи влади та соціально відповідального бізнесу», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги