Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планується відкрити санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації для дітей соціально вразливих категорій

На Харківщині планується відкрити санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації для дітей соціально вразливих категорій

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, керівництвом області на даний момент вивчається питання про відкриття санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації для дітей соціально уразливих категорій. Йдеться не лише про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й про тих, хто виховується в сім'ях, що перебувають у складних життєвих обставинах.

З цією метою була вивчена робота санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування «Смарагдове містечко» в місті Святогорську Донецької області, де оздоровлюються діти від 3 до 17 років відповідних категорій.

Одним із закладів, на базі якого можна створити подібну установу, Ігор Шурма назвав дитячий протитуберкульозний санаторій. За його словами, це дасть ряд переваг.

«По перше, в наявності є типове приміщення для розташування закладу зазначеного типу, яке функціонує протягом усього календарного року, що не вимагає додаткових значних фінансових ресурсів. По-друге, на базі працюючого дитячого санаторного закладу вже існує лікувальне відділення з необхідним обладнанням, фахівцями-спеціалістами, є медична лабораторія.

Також там є додаткові умови для облаштування ігрових і спортивних майданчиків в зеленій зоні, працює трудовий колектив, який має великий досвід роботи з дітьми, існує певна матеріальна база, є фахівці для проведення з дітьми гурткової та спортивної роботи»,- зазначив заступник керівника області.