Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наш досвід роботи з Кримом можна назвати досить успішним у плані реального економічного співробітництва. Михайло Добкін

Наш досвід роботи з Кримом можна назвати досить успішним у плані реального економічного співробітництва. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, співпраця Харківської області з Автономною Республікою Крим вже дає позитивні результати.  «8 липня з нині покійним прем'єр-міністром Криму Василем Джарти ми підписали регіональну угоду між Кримом і Харківською областю, і буквально через кілька тижнів у Харкові відбувся ярмарок за участю 50 кримських сільгосппідприємств. Ярмарок пройшов настільки успішно, що не тільки була реалізована вся продукція за досить низькими цінами, але й було підписано 7 угод між підприємцями Криму і Харківської області про постачання товарів», - зазначив керівник області. 

За його словами, подальші угоди дозволять розвинути успіх і будуть також корисні для обох сторін.

«Найближчим часом фахівці облдержадміністрації і Ради міністрів Криму складуть конкретні пропозиції, які дадуть можливість більш тісного співробітництва. Але вже зараз наш досвід роботи з Кримом можна назвати досить успішним у плані реального економічного співробітництва», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, Харківщина буде активно розвивати і зміцнювати співробітництво не тільки з Кримом, але і з іншими регіонами України. Зокрема, мова йде про Львівську, Луганську та Запорізьку області, з якими вже підписані угоди про співпрацю.

«Сьогодні головне завдання - практична користь від міжрегіонального співробітництва. 25 областей і 2 міста України, які мають особливий статус, досить різноманітні і за природними, і за людськими ресурсами, і по промисловості, по будь-якому напрямку. 10 з них можна сміливо називати самодостатніми в економічному плані, і тут потрібна така форма співпраці, за якої потужний потенціал сильних областей частково б передавався тим, які не мають такої розвинутої промисловості чи бізнесу.Тому наше завдання - налагодити тісний зв'язок між регіонами для того, що зняти існуючий на сьогоднішній день дисбаланс», - підкреслив голова області.