Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов відвідав виставку «Армія генерала Андерса»

Юрій Сапронов відвідав виставку «Армія генерала Андерса»

26 вересня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав відкриття виставки «Армія генерала Андерса», присвяченої найбільш незвичній з усіх армій союзників у період Другої світової війни. Армія поляка Владислава Андерса складалася з польських громадян, що потрапили в радянський полон, а також поляків, які були депортовані і заточені в табори ГУЛАГу. Символом героїзму для польського народу став штурм армією генерала Андерса Монте-Кассіно, коли поляки прорвали німецьку оборонну лінію Густава біля Риму.

«Єдину вцілілу від бомбардувань дорогу № 6 на Рим тиждень штурмували війська союзників - британські, індійські, американські батальйони, і 18 травня 1944 року саме бійці генерала Андерса підняли над Монастирською горою польський прапор. Завдяки польським воїнам було врятовано і передано Ватикану більше 1 100 старовинних манускриптів, рукописів, ікон», - сказав під час відкриття виставки Юрій Сапронов.

Він також подякував організаторам виставки, зокрема, Генеральному консулу Республіки Польща в Харкові Яну Гранату за надану можливість подивитися на Другу Світову війну зі сторони, яка недостатньо знайома харків'янам.

Теги