Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області незаконно використовується більше 2,3 тис. га землі

В Харківській області незаконно використовується більше 2,3 тис. га землі

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету прокурор області Геннадій Тюрін, на Харківщині незаконно використовується 2353 га самовільно зайнятих земель, чим спричинено 7,5 млн.грн. збитків. Він підкреслив, що Головному управлінню Держкомзему у Харківській області необхідно вжити невідкладних заходів з усунення порушень під час реєстрації та видачі правовстановлюючих документів на землю, і спільно з місцевими органами влади та самоврядування добитися поновлення прав громадян та інтересів держави.

Геннадій Тюрін також повідомив, що станом на 1 вересня 2011 року борг з податку на землю становить 33,4 млн.грн. проти 12,9 млн.грн. станом на 1 січня. Заборгованість юридичних осіб з орендної плати за землю - 30 млн.грн. проти 26,7 млн.грн.

«Місцевим органам влади та самоврядування у взаємодії з державною податковою службою необхідно окреслити коло суб’єктів господарювання, які тривалий час не сплачують орендну плату за використання землі, ініціювати пред’явлення позовів про розірвання з боржниками укладених договорів», - підкреслив Геннадій Тюрін.