Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Концепцію оптового сільськогосподарського ринку для Харківської області розробляє словенська фірма

Концепцію оптового сільськогосподарського ринку для Харківської області розробляє словенська фірма

12 вересня в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що на сьогоднішній момент на завершальному етапі знаходиться розробка концепції оптового сільськогосподарського ринку, яку для регіону за допомогою Євросоюзу виготовляє одна з словенських фірм. «Наша громада не витрачає на це жодних коштів», - підкреслив губернатор. За його словами, на основі цієї концепції буде розроблена проектно-кошторисна документація, яка дасть можливість визначити обсяг фінансування.

Губернатор повідомив, що майданчик для ринку підібраний з урахуванням думки фахівців Євросоюзу, які мають великий досвід будівництва та експлуатації сільськогосподарських ринків і допомогли вибрати з 4-5 запропонованих майданчиків саме той, який максимально відповідає всім критеріям.

Михайло Добкін також повідомив, що нещодавно відбулася перша стадія переговорів з рядом інвесторів, які хочуть освоювати інвестиції в сільському господарстві і обрали для цього Харківську область. Йшлося про будівництво великого овочесховища і товарно-молочної ферми на 1500 голів великої рогатої худоби.

Теги