Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціна на скраплений газ має бути приведена до обгрунтованого рівня протягом тижня. Андрій Клюєв

Ціна на скраплений газ має бути приведена до обгрунтованого рівня протягом тижня. Андрій Клюєв

Протягом тижня роздрібні ціни для населення на скраплений газ мають бути кардинально знижені. Це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв сьогодні на селекторній нараді з керівниками регіонів України. За його словами, останнім часом роздрібні ціни постачальних компаній перевищують оптові в 2,2 - 6,5 разів. У травні було проведено спеціалізований аукціон, на якому були реалізовані планові обсяги скрапленого газу за травень-грудень 2011 року за ціною 2130 грн. за тонну «Якщо оптова ціна 1-го балону скрапленого газу склала 44,73 грн., то роздрібна ціна ніяк не може бути вище 90-100 грн.», - заявив Андрій Клюєв.

Перший віце-прем'єр-міністр зазначив, що підвищення максимальних роздрібних цін на скраплений газ спостерігається в 15 регіонах України, зокрема в Черкаській, Херсонській та Одеській областях, Криму та Севастополі. 

Андрій Клюєв доручив доручив Мінекономрозвитку протягом доби проаналізувати складові ціни балона зрідженого газу, реалізованого для потреб населення, в розрізі регіонів та за результатами визначити обгрунтовану граничну ціну, а НАК «Нафтогаз Україна» в ті ж терміни проаналізувати потреби регіонів у скрапленому газі.

За підсумками селекторної наради перший віце-прем'єр-міністр дав обласним адміністраціям, Раді Міністрів Криму, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям доручення вжити термінових заходів щодо зменшення роздрібних цін.

«Яке право ви маєте допускати таку ситуацію? Це ж знущання над нашими громадянами! Протягом тижня ціна має бути приведена до обгрунтованого рівня. Якщо хтось вирішив нагріти руки на нашому населенні, ми будемо знати прізвища. Якщо це безгосподарність конкретних керівників, вони повинні за це відповідати», - заявив він.

Теги