Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Презентовано ескізний проект сучасного центру оздоровлення на базі табору «АІСТ»

Презентовано ескізний проект сучасного центру оздоровлення на базі табору «АІСТ»

Сьогодні відбулася презентація ескізного проекту реконструкції «Центру оздоровлення формування здорового способу життя дітей та молоді» на базі табору «АІСТ». На презентації були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Євген Савін та перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко.

Представлений ескізний проект передбачає коректне співіснування і подальший розвиток сталих виправданих взаємовідносин об'єкта архітектури і неповторного природного ландшафту. Базовою віссю і основним комунікаційним напрямком в проекті виступає центральна алея, що має транспортні і пішохідні зв'язки з основними проектованими і реконструйованими об'єктами, а саме адміністративним житловим корпусом та існуючими житловими корпусами, до яких планується добудувати додаткові обсяги.

У центрі відпочинку буде реабілітаційний корпус на 100 ліжок, зона сімейного відпочинку на 100 осіб, навчальний та культурно-розважальний корпуси, їдальня, яка після реконструкції зможе вмістити 400 осіб, спортивно-оздоровчий комплекс, автостоянка і господарська зона. 

Також ескізним проектом передбачається розміщення спортивних майданчиків, майданчиків для відпочинку, аквапарку, вогнищевої, літнього кінотеатру, міні-зоопарку, фруктового саду та оглядового майданчика. Враховуючи, що передбачається цілорічна робота табору, на його території планується організувати школу на 400 учнів. 

Прийняте проектне рішення не обмежується ділянкою проектування. Концепція розвитку території передбачає органічне включення ландшафтного заповідника «Гомільшанські ліси» в програму функціонування центру, який є певним ядром, сполученим з локальними об'єктами-супутниками, що дозволяють організувати походи та екскурсії, мета яких - охопити пишність гомільшанських лісів, доторкнутися до історичних реліквій, прищепити розуміння необхідності здорового способу життя та позитивного мислення.

Мешканці центру зможуть побувати в Коробовському городищі, аланському городищі, на Козачій горі, в гаю 200-літніх дубів і на красивих луках, оточуючих Сіверський Донець. 

Довідка:
Обласна установа "Центр оздоровлення формування здорового способу життя дітей та молоді» розташований в с.Велика Гомільша Зміївського району. Площа земельної ділянки 16,85 га, загальна площа забудови 25,4 тис. кв. м, у тому числі існуюча 7,2 тис. кв. м і проектована 18,1 тис. кв. м. Планована місткість - 500 осіб. Орієнтовна вартість проекту 180 млн. грн., в тому числі реконструкція об'єктів - 35 млн. грн., будівництво нових - 145 млн. грн.

 

Теги