Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В установах системи соціального захисту населення області посилені протипожежні заходи. Олена Захуцька

В установах системи соціального захисту населення області посилені протипожежні заходи. Олена Захуцька

Як повідомила сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, з метою реагування на пожежу у будівлі стаціонарного відділення для постійного проживання Дубровицького районного територіального центру Рівненської області, внаслідок якої загинули 16 людей, та посилення контролю за виконавчою дисципліною та протипожежною безпекою закладах системи соціального захисту населення Харківської області здійснена низка заходів.

1. Від обласної державної адміністрації направлені листи головам Близнюківської, Валківської, Золочівської, Коломацької, Краснокутської, Куп’янської, Лозівської, Печенізької, Сахновщинської, Чугуївської, Шевченківської районних державних адміністрацій та Первомайської міської ради про забезпечення належного стану протипожежної безпеки в стаціонарних відділеннях територіальних центрів, які безпосередньо підпорядковані зазначеним адміністраціям.

На цей час заходи по посиленню контролю за протипожежним захистом розроблені, інформація про стан справ в територіальних центрах надана.

2. Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації видано наказ №157 від 11 липня 2011 року «Про забезпечення пожежної безпеки в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг), де функціонують стаціонарні відділення та інтернатних установах системи соціального захисту населення Харківської області».

На виконання наказу в стаціонарних установах здійснено позаплановий інструктаж з працівниками та підопічними по дотриманню вимог пожежної безпеки на робочих місцях та в установі, перевірені плани евакуації персоналу та підопічних, первинні засоби пожежогасіння, протипожежна агітація, уточнена потреба у протипожежному обладнанні та устаткуванні установ.

3. Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з Головним управлінням МНС України в Харківській області розроблено графік спільних перевірок та здійснено організаційні заходи щодо проведення перевірок територіальних центрів, де функціонують стаціонарні відділення для постійного проживання та інтернатних установ.

За 13 -14 липня поточного року здійснено 18 перевірок. Сьогодні здійснюється перевірка п’яти установ та в понеділок 18 липня перевіркою будуть охоплені останні 7 установ. Після цього буде проведено детальний аналіз стану справ за підсумками перевірок, здійснені відповідні заходи.