Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна федерація тенісу підтримає харківських спортсменів-колясочників

Міжнародна федерація тенісу підтримає харківських спортсменів-колясочників

20 червня відбулася робоча зустріч заступника голови комітету тенісу на колясках Міжнародної федерації тенісу (ITF) Даніеля Абсолона з віце-губернатором Євгеном Савіним та Першим віце-президентом федерації тенісу України, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим.  У ході зустрічі обговорювалися питання технічної та методичної допомоги ITF харківським спортсменам на візках, основний акцент був зроблений на їх підготовці до Паралімпійських ігор-2012, які відбудуться в Лондоні. Як повідомив пан Абсолон, на 2011-2012 рік Україна включена в програму пріоритетів ITF у розвитку колясочного тенісу. 

«Я захоплений побаченим в Харкові. Про такі умови тенісисти-колясочники багатьох країн світу можуть лише мріяти. Тепер я розумію, де закладені корені Вашого стрімкого прогресу. Ця програма - початок великого шляху співпраці. У її рамках міжнародна федерація бере на себе зобов'язання щодо сприяння в забезпеченні українських колясочників новим обладнанням, а також проведення кількох методологічних семінарів із залученням провідних тренерів світу і гравців, які входять у першу світову десятку колясочного тенісу», - сказав він.
Юрій Сапронов підкреслив, що для Харківщини даний проект з підтримки спортсменів-інвалідів дуже важливий.
«Ця підтримка потрібна нам не з матеріальної точки зору. Ми все одно б продовжували цей проект, тому що він дає шанс і надію на повноцінне життя багатьом людям. Ми раді тому, що за допомогою порад і рекомендацій досвідчених консультантів зможемо уникнути помилок, притаманих початковому шляху, і в найкоротші терміни вийти на високий професійний рівень організації тренувального процесу і власне гри», - додав віце-губернатор. 
«Як людина, що відповідає в області за соціально-гуманітарну сферу, хочу підкреслити, що ми потребуємо сприяння не тому, що слабкі, а тому що у нас є хороший потенціал. Проект тенісу на колясках для нас - чудовий приклад, прапор, на який можна рівнятися. Він показує тим, хто впав у відчай, втратив надію, зневірився у власних можливостях, що життя не закінчується трагедією. І є реальні можливості для самореалізації навіть після важких потрясінь», - підсумував Євген Савін.

Теги