Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Російські компанії можуть взяти участь у розвідці та видобутку газу і нафти на території Харківської області

Російські компанії можуть взяти участь у розвідці та видобутку газу і нафти на території Харківської області

Вчора на II Економічному форумі регіонів України і Уральського федерального округу Російської Федерації було підписано 16 договорів про співпрацю між різними регіонами України, 4-ма областями Уральського округу та 2-ма автономними округами. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо подивитися частку Уральського округу у ВВП Росії, то це 40%. Тут і металургія, і видобуток корисних копалин - це дуже багатий регіон. Ми розраховуємо на дуже серйозну перспективу співпраці», - зазначив він.

За словами Михайла Добкіна, у підписаному протоколі про наміри був вказаний окремий пункт, який передбачає участь російських компаній у розвідці та видобутку газу і нафти на території Харківської області, що означає багатомільйонні інвестиції в економіку регіону.

«Сьогодні можливості українських компаній, як державних, так і приватних, не настільки великі, щоб зайняти всі родовища і проводити або розвідку цих родовищ, або вже безпосередньо займатися будівництвом нових свердловин і видобутком газу, газового конденсату або нафти. На сьогоднішній день розвиток будь-якої території тягне за собою розвиток в соціальну інфраструктуру. Ми тільки з «Нафтогазом» підписали на цей рік договір на 150 млн.грн., де 100 млн. грн. - це газифікація Харківської області, а 50 млн. грн. - це вклад «Нафтогазу» у розвиток соціальної сфери усіх наших районів. Якщо це будуть російські компанії, то вимоги до відрахувань на соціально-економічний розвиток області будуть інші, вони будуть в рази відрізнятися від того, що може сьогодні НАК. Тому це дуже вигідно не тільки економіці Харківської області, але й усієї України. Власний газ дешевший за той, що купується, що буде позначатися на загальному балансі того газу, який необхідний на забезпечення всіх потреб країни», - підкреслив Михайло Добкін.