Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни взяли участь у відео-конференції з проблем створення ОСББ

Харків'яни взяли участь у відео-конференції з проблем створення ОСББ

Сьогодні у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відбулась відео-конференція «Створення ОСББ – вагомий поступ у реформі житлово-комунального господарства України» за участю першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича, представників керівництва та місцевих ОСББ Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської областей, а також експертів.

  У ході відео-конференції було розглянуто проблемні питання створення та подальшого функціонування ОСББ. Зокрема обговорювались роботи з вдосконалення відповідного законодавства, навчання кадрів для управління ОСББ, кредитування та страхування об’єднань співвласників.
За словами Юрія Хіврича, одним із основних завдань   програми реформування ЖКГ є створення ОСББ – об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 
«Одним із основних завдань Програми реформування житлово-комунального господарства є вдосконалення самоуправління підприємствами комунального господарства, щоб власники житлового будинку разом із його мешканцями брали участь в його утриманні. Одна із цілей – дати можливість власнику будинку на конкурсній основі визначати ті підприємства, які будуть надавати будинку комунальні послуги», - зазначив він.
Перший заступник міністра повідомив, що на сьогоднішній день в Україні створено 12037 ОСББ. Згідно з Програмою, у цьому році планується створити 2,5 тисячі ОСББ і вийти на 14,5 тисяч. «На сьогодні за 4 місяці роботи ми створили тільки 700. На жаль, темпи створення ОСББ сповільнено, але ми вважаємо, що зараз їхній час настав, і темпи пришвидшаться», - повідомив він. В планах на наступний рік – вийти на 20 тисяч ОСББ, а до 2014 року включно треба буде створити 45 тисяч ОСББ.

Теги