Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посіяно 257,2 тисяч гектарів ранніх зернових (доповнено)

Посіяно 257,2 тисяч гектарів ранніх зернових (доповнено)

Станом на 5 травня засіяно 257,2 тис. га ранніх зернових, що становить майже 100% планованих площ. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, ячмінь посіяно на 98%, горох - на 103%, овес - на 100%.  

Заступник голови області повідомив, що закінчується посів цукрових буряків. На сьогоднішній день в цілому по області посіяно 39,4 тис. га цукрових буряків при плані 45 тис. га, тобто, план виконаний на 88%. У той же час, Балаклійський район виконав план на 27%, Близнюківський - на 52%, Коломацький - на 84%, Ізюмський - на 71%, і ряд районів не виконав завдання з посіву цукрових буряків. Він зазначив, що до завершення сівби буряків вже посіяно на 10 тис. га більше цукрових буряків, ніж у минулому році. 

Також Віталій Алексейчук поінформував, що розпочато посів гречки, проса, сої, соняшнику та кукурудзи. На сьогоднішній день посіяно 2,9 тис. га гречки з планованих 24 тис. га (у минулому році було посіяно 15,7 тис. га), 21 тис. га сої з 60 тис. га, 134 тис. га кукурудзи з 178 тис . га. Сівбу соняшнику закінчено. 

«Незважаючи на особливості цього року, те, що наклалася сівба ранніх і пізніх культур, аграрії справляються з поставленими завданнями», - підкреслив Алексейчук. Він особливо відзначив роботу аграріїв Чугуївського, Красноградського і Нововодолазького районів.