Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми пам'ятаємо та шануємо великий подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни. Володимир Свєтличний

Ми пам'ятаємо та шануємо великий подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни. Володимир Свєтличний

5 травня заступник керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Володимир Свєтличний привітав з наступаючим Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні колишнього військового штурмана далекої бомбардувальної авіації, Героя Радянського Союзу Бориса Ілліча Шестерніна та вручив йому матеріальну допомогу від Харківської облдержадміністрації та міської ради. «Ми пам'ятаємо та шануємо той великий подвиг, який зробили ветерани для нас і нашої країни. Керівництво області робить все, щоб пам'ять про ті бойові дні не зникла.У цьому році в кожному районі області відбудуться святкові заходи, присвячені 66-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, на яких найбільшим подарунком для нас буде присутність учасників бойових дій»,- підкреслив заступник керівника апарату ХОДА.

Також Героя Радянського Союзу Бориса Шестерніна привітала голова адміністрації Фрунзенського району Харківської міської ради Тетяна Топчій та директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради Катерина Жердєва.

Довідка: Борис Ілліч Шестернін народився 13 серпня 1919 року в селі Путилова в сім'ї робітника плітолома (службовця). У 1939 році по путівці комсомолу Борис Ілліч був направлений в Оренбурзьке авіаційне училище імені В.П. Чкалова. Лейтенант-штурман далекої бомбардувальної авіації Шестернін з листопада 1942 року воював у складі Ленінградського і Українського фронтів.

Штурман ланки 20-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу АДД гвардії старший лейтенант Шестернін за війну зробив 283 вильотів

Звання Героя Радянського Союзу присвоєно 5 листопада 1944 року. Нагороджений орденами Леніна, Червоного Прапора, 2 орденами Вітчизняної війни 1 ступеня, 2 орденами Червоної Зірки, медалями.

Останній бойовий виліт Бориса Шестерніна відбувся 30 квітня 1945 року.