Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За порушення природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 120 громадян Харківської області

За порушення природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 120 громадян Харківської області

Як повідомив 4 травня начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, Державною екологічною інспекцією в Харківській області станом на 29.04.2011г. за порушення природоохоронного законодавства, в тому числі за утворення звалищ, до адміністративної відповідальності притягнуто 120 громадян. «Були виписані штрафи на суму 63 тис. 546 грн., з яких 19 - головам органів місцевого самоврядування на суму 17 тис. 459 грн., 28 - керівникам підприємств і організацій на суму 19 тис. 635 грн.,  73 - рядовим громадянам, які були оштрафовані на суму 26 тис. 452 грн.», - підкреслив Роман Грива.

Також він зазначив, що за результатами проведених перевірок у сел. Хорошево, с. Покотилівка, сел.Пісочин Харківського району Держекоінспекцією направлені відповідні листи до голів селищних рад з вказівкою в найкоротші терміни ліквідувати звалища, а також прибути до інспекції для складання протоколу за виявленими фактами незадовільного стану підвідомчих територій.

«Відповідальність за утворення звалищ не обмежується лише адміністративним штрафом і приписом про їх ліквідацію. Матеріали передано до органів прокуратури», - додав він.