Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість населення за опалювальний період 2010/2011 становить 208,5 млн.грн

Заборгованість населення за опалювальний період 2010/2011 становить 208,5 млн.грн

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, за 13 днів квітня 2011року підприємствами теплоенергетики Харківської області спожито газу на суму 85,3 млн. грн., а оплачено лише 38,3 млн.грн., що становить 45% від спожитого газу.  Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива.

За його словами, за даними НАК «Нафтогаз Україна» в Україні середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики  за квітень склав 68%.

«Теплопостачальні підприємства за цей опалювальний сезон накопичили заборгованість за газ у сумі 879,3 млн. грн., - підкреслив він. - Але необхідно зазначити, що ряд теплопостачальних підприємств Харківської області має достатньо високий рівень розрахунків за газ у поточному опалювальному сезоні».

На думку начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, недостатній рівень розрахунків за природний газ теплопостачальних підприємств напряму залежить від рівня розрахунків споживачів за теплову енергію. «Заборгованість населення за опалювальний період 2010/2011 станом на 13.04.11 склала 208,5 млн.грн.», - заявив він.

Також він відзначив невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання фактичним витратам підприємств з надання цих послуг. «Після проведення обов'язкової регуляторної процедури тарифи на опалення для жителів населених пунктів області були прийняті в лютому 2011 року. Практично весь опалювальний період 2010/2011 років більшість теплових підприємств області змушені були надавати послуги теплопостачання за тарифами, які не відповідають економічно обгрунтованим витратам», - доповнив він.