Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До нового опалювального сезону у місті Лозова планується реконструювати систему опалення

До нового опалювального сезону у місті Лозова планується реконструювати систему опалення

У 2011 році планується провести реконструкцію опалювальної системи міста Лозова. Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент вже досягнута попередня домовленість з Національним агентством економії ресурсів про виділення для цих цілей 31 мільйона гривень.

«Ми досягли попередньої домовленості з НАЕР про те, що цього року нам для Лозової можливе виділення 31 мільйона гривень на реконструкцію теплових мереж. Виділення грошей планується вже наприкінці квітня - початку травня. Суть проекту зводиться до того, що ми поставимо 3 нових модульних котельні у різних мікрорайонах міста Лозова.

Обласною адміністрацією ще в минулому році було розпочато роботу з виготовлення проектно-кошторисної документації, розробки схеми реконструкції системи теплопостачання міста, і зараз цю роботу завершено. Сьогодні ми провели нараду з керівництвом Лозівської міської ради та теплових мереж, за результатами якої ми знайшли спільну мову з усіх питань, пов'язаних з підготовкою, проведенням і здачею об'єктів вже в 2011 році. Ми готові провести необхідні тендери і закінчити роботи до нового опалювального сезону», - повідомив Валентин Дулуб.

На даний момент близько 80% території Лозової опалюється за рахунок старої котельні Лозівського ковальсько-механічного заводу, побудованої ще в 1960-х роках. У зв'язку з тим, що завод працює не на повну потужність, задіяно тільки 4 з 8 котлів, крім того, стоїть питання про аварійність всієї котельні.