Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває боротьба зі злочинами у сфері оплати праці

У Харківській області триває боротьба зі злочинами у сфері оплати праці

Як повідомляє прокуратура Харківської області, в регіоні поширеними залишаються факти умисної невиплати заробітної плати, нездійснення роботодавцями компенсацій працівникам у зв’язку з порушенням строків виплати їм заробітку, приховування його реального розміру, виплата нижче визначеного державою мінімального розміру, нелегальні трудові відносини та інші грубі порушення законодавства про працю.

Зокрема, минулого року за фактами умисної невиплати заробітної плати та вчинення інших злочинів у сфері оплати праці прокуратурою порушено 95 кримінальних справ, з яких 82 направлено до суду; за 857 документами реагування до відповідальності притягнуто 573 посадовців, у т.ч. 27 представників органів державної виконавчої влади та контролю; погашено майже 105 млн. грн. заборгованості із виплати заробітної плати.

За неповні три місяці 2011 року у Харківській області вже порушено 9 кримінальних справ щодо порушення трудового законодавства у сфері оплати праці, за 80 документами реагування до відповідальності притягнуто 14 посадовців, зокрема, двох представників органів державної виконавчої влади та контролю; погашено майже 2,5 млн. грн. заборгованості із виплати заробітної плати.

Теги