Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 153 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 282,2 млн.грн.

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 153 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 282,2 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 березня 2011 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах області склала 153 млн.грн., по сплаті внесків до Пенсійного фонду України 282,2 млн.грн., в тому числі по страхових внесках – 265,2 млн.грн., по єдиному соціальному внеску – 17 млн.грн.

«Найбільшу стурбованість викликає наявність та зростання боргу на економічно активних підприємствах. На них зосереджено майже 85% (127,5 млн.грн.) загальних боргів із заробітної плати по області. Борги по внескам до Пенсійного фонду України на економічно активних підприємствах склали 107,5 млн.грн.», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, відбулося зростання заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах Балаклійського, Борівського, Валківського, Вовчанського, Зміївського, Лозівського, Печенізького районів, міст Лозова, Чугуїв; Жовтневого, Комінтернівського, Орджонікідзевського районів м. Харкова.

Найбільший приріст заборгованості платників до Пенсійного фонду України станом на 1 березня поточного року відбувся у Богодухівському, Валківському, Вовчанському, Золочівському, Краснокутському та Шевченківському районах, а також у містах Ізюм та Чугуїв. Крім того, значно зріс борг платників до ПФ в цілому по м. Харкову, зокрема у Київському, Комінтернівському, Жовтневому та Орджонікідзевському районах.

За інформацією Ігоря Шурми, із загальної суми боргу по заробітній платі економічно активних підприємств на державних зосереджено 99,2 млн.грн. (77,8%); приватних – 20,6 млн.грн., (16,2%); комунальних – 7,7 млн.грн. (6%).