Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До початку наступного опалювального сезону у Харківської області не повинно залишитися боргів за спожитий газ. Михайло Добкін

До початку наступного опалювального сезону у Харківської області не повинно залишитися боргів за спожитий газ. Михайло Добкін

«У квітні 2010 року, коли наша команда тільки починала працювати, рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ становив 14%. За підсумками 2010 року ми розрахувалися на 84%. Якщо б заплачені нами гроші не відправили на погашення заборгованості за попередні періоди, то ми б мали рекордний показник для Харківської області за всю історію незалежності України - 94%», - зазначив сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, ще в серпні 2010 року були розраховані нові тарифи для КП «Харківські теплові мережі». «Незважаючи на те, що Держінспекція з контролю за цінами та Антимонопольний комітет узгодили один розмір тарифів, НКРЕ затвердило їх на рівні 80% реальної собівартості. Мало того, що тариф довго не затверджували, так ще і встановили його на 20% нижче необхідного. Це призвело до того, що сьогодні існує величезна сума різниці в тарифах, яку ми, як би не хотіли, виплатити не можемо», - зазначив голова ХОДА.

Він також підкреслив, що в області проводиться серйозна робота з погашення заборгованості за спожитий газ. «У нас борги великі, ми їх визнаємо і працюємо над тим, щоб до початку наступного опалювального сезону їх не залишилося», - зазначив Михайло Добкін.

Теги