Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 130 млн. грн. планується освоїти на газифікацію Харківської області в 2011 році

Близько 130 млн. грн. планується освоїти на газифікацію Харківської області в 2011 році

У 2011 році за договором з НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію Харківської області й будівництво соціальних об'єктів планується освоїти близько 130 - 150 млн. грн. Про це сказав в ефірі програми обласного радіо «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Ми нещодавно проговорювали особливості виконання спільного договору між Харківською областю і НАК «Нафтогаз Україна» за минулий рік, коли завдяки співпраці ми змогли газифікувати понад 10 об'єктів у Харківській області. У цьому році плани ще більш амбіційні: якщо ми говорили, що в минулому році добре б було освоїти 50 млн. грн., а освоїли 22 млн. грн., то в цьому році завдання суттєвіше - близько 130-150 млн. грн." , - зазначив голова ХОДА.

Він повідомив, що зі свого боку підписав протокол зустрічі з керівництвом НАК «Нафтогаз Україна» і тепер очікує підписання другою стороною. На підставі цього протоколу з'явиться договір про спільну діяльність на 2011 рік. 

За словами Михайла Добкіна, з наведеної суми близько 110 млн. грн. коштів буде спрямовано на газифікацію, а від 20 до 40 млн. грн. - на соціальні об'єкти, зокрема, будівництво спортивних комплексів у Золочівському та Борівському районах, ремонт доріг у Первомайському, центральної площі в Краснограді, ремонт шкіл і ін. У нові технології, обладнання та геологорозвідку в Харківській області НАК «Нафтогаз Україна» планує протягом 2011 року вкласти 1,5 млн. грн. 

Голова ХОДА повідомив, що в даний час Харківська область в цілому готова освоїти на газифікацію понад 250 млн. грн. за вже готовою або такою, що знаходиться в останній стадії виготовлення, проектно-кошторисною документацією. «Коли багато керівників адміністративно-територіальних одиниць побачили, що реально надходять гроші на газифікацію, вони вмить стали робити проектно-кошторисну документацію», - підкреслив Добкін. За його словами, в 99% випадків проектну документацію робить громада: «Коли територіальна громада бачить, що держава готова фінансувати магістральний газопровід, то вони дуже швидко організовуються і оплачують виготовлення проектно-кошторисної документації».