Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2 місяці 2011 року в області сталося 10 позаштатних ситуацій на системах холодного водопостачання та 18 на системах опалення. Роман Грива

За 2 місяці 2011 року в області сталося 10 позаштатних ситуацій на системах холодного водопостачання та 18 на системах опалення. Роман Грива

За 2 місяці 2011 року в області сталося 10 позаштатних ситуацій на системах холодного водопостачання (за аналогічний період 2010 року їх сталося 11) і 18 позаштатних ситуацій на системах опалення, у тому числі 7 - з-за припинення електропостачання (за аналогічний період 2010 року - 25 позаштатних ситуацій, у тому числі 10 з-за припинення електропостачання). Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Він перерахував найбільші з них:
4 - 5 січня без холодної води залишалися споживачі 13 вулиць у Ленінському районі м.Харкова, була зроблена заміна засувки на трубопроводі, яка вийшла з ладу. 
15 - 16 січня через припинення газопостачання зупинялася котельня селища Башкирівка м. Чугуєва.
26 січня стався порив трубопроводу в тепловій камері у м.Первомайському, в результаті була зупинена котельна УКТМ-1. Оперативно була зроблена заміна аварійної ділянки теплотраси та відновлено теплопостачання житлових будинків.
11 лютого від котельні по вул.Шкільна в сел.Кулиничі Харківського району через порив на теплотрасі було відключено теплопостачання 30 житлових будинків.
17 - 18 лютого внаслідок пориву на магістральному трубопроводі в м.Харкові було зупинено опалення 46 житлових будинків 605-го і 535-го мікрорайонів.
21 лютого від котельні сел.Ківшарівка міста Куп'янська з причини витікання теплоносія було відключено теплопостачання 34 житлових будинків, 2-х дитячих комбінатів, 2-х шкіл. Після визначення місця аварії всі об'єкти, крім 4-х житлових будинків, були підключені до теплопостачання. Решта будинків були підключені після виконання заміни тепломережі. 
24 лютого в сел. Куп'янськ-Вузловий стався порив холодноводного трубопроводу, який був усунутий. Через порив зупинялася котельня по вул. Постишева, без опалення залишилися 20 житлових будинків, 1 д / сад і 1 школа.

За словами Романа Гриви, у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, ситуація по області покращилася, проте позаштатні ситуації ще раз виявили проблемні місця в житлово-комунальному господарстві. Враховуючи ці обставини, необхідно районним адміністраціям та містам обласного значення зробити повний аналіз всіх позаштатних ситуацій, які сталися в опалювальному сезоні, і при розробці заходів з підготовки житлово-комунального господарства до нового опалювального сезону усунути причини їх виникнення.

Начальник Головного управління ЖКГ повідомив, що опалювальний сезон 2010-2011р.р. в Харківській області проходить стабільно, аварійні та позаштатні ситуації перебувають на контролі до повного їх усунення. 

Теги