Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напрацьована модель медичного обслуговування буде більш ефективною за умови придбання гелікоптера. Ігор Шурма

Напрацьована модель медичного обслуговування буде більш ефективною за умови придбання гелікоптера. Ігор Шурма

Медичне обслуговування мешканців та гостей Харківської області під час проведення ЄВРО-2012 буде більш ефективним, якісним та оперативним за умови придбання гелікоптера. Про це сьогодні заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час службової наради щодо підготовки м.Харкова до ЄВРО-2012.

За словами Ігоря Шурми, з метою оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації на базі досвіду м. Харкова створена та впроваджується по всій території Харківській області система GPS-навігації для служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, служб швидкої та невідкладної медичної допомоги міст обласного значення. Ця система в першу чергу обслуговуватиме всі магістральні автошляхи області.

Ігор Шурма також підкреслив, що основними проблемами розвитку GPS-навігації в службі медицини катастроф та швидкої допомоги є: відсутність координації наступності та етапності передачі інформації між обласними центрами України впродовж всієї довжини трас державного значення; відсутність стабільного оперативного зв’язку між центрами медицини катастроф областей та мобільними бригадами на території; відсутність гелікоптеру для оперативної евакуації хворих і постраждалих.